Antall konkurser holder stand i 2017

Mange bedrifter og privatpersoner har gått konkurs også i år, viser statistikk fra SSB. Tidlig inkasso øker sjansen for at du skal få pengene dine.

Når en kunde ikke gjør opp for seg kan det være noe så enkelt som en forglemmelse. Men det kan også være et symptom på underliggende økonomiske problemer. Derfor er det lurt å ikke vente med å sette i gang inkasso, uansett.

Jevnt konkursnivå

Ifølge Statistisk Sentralbyrå ble det åpnet 2378 konkurser i første halvdel av 2017. Firmakonkurser utgjør tre fjerdedeler av totalen, med 1812 konkurser. De to første kvartalene tangerer de samme kvartalene fra 2016. Fjoråret representerte en foreløpig topp i antall firma som gikk konkurs siden nedturen i oljesektoren startet.

En forholdsmessig stor andel av konkursene hittil i år skjedde i oljefylkene Rogaland og Hordaland, som begge har hatt over 200.

Du er en av flere kreditorer

Når et selskap går konkurs betyr det som regel at du er bare en av flere i køen av kreditorer.

NAV sin lønnsgaranti er først i køen hvis det er snakk om en firmakunde med ansatte. Deretter må skyldte skatter og avgifter dekkes. Etter dette stiller kreditorer i prinsippet likt, men siden banker ofte har sikkerhet i lånene de har gitt til firmaet, stiller de som regel sterkere enn andre kreditorer.

Gode rutiner minimerer risiko

Det er viktig å ha en rutine på å starte inkasso på ubetalte fakturaer så fort som mulig. Ekspertene i inkassobyrået Contando tar seg av alt det formelle og gir seg ikke før du har pengene på konto. Du kan følge saken hele veien fra begynnelse til slutt i den nettbaserte kundeportalen.

Hvis du bruker Conta Faktura, kan du sende forfalte fakturaer direkte til Contando derfra.

I tillegg til å starte inkasso så raskt som mulig på ubetalte krav, bør du også gjøre kredittsjekk på nye kunder, og ikke fortsette å levere til kunder som fra før av har hatt vanskelig med å betale. Conta Kredittsjekk er en selvbetjent kredittsjekktjeneste som er lett å komme igang med, og du betaler kun for bruken.

 

 

Nyhetsbrev

Få gode tips og nyheter på e-post