Spørsmål og svar for kreditorer

Leter du etter spørsmål og svar for skyldnere?

Hvilke former for inkasso finnes?

Det er to ulike måter å kreve inn penger på:

  • Inkassobyrå – Vi gjør jobben for deg
  • Egeninkasso – Skriv brevene selv, eller bruk nettjenesten Conta Inkasso

Fordelen med å bruke inkassobyrå er at du slipper å bruke egen arbeidskraft på inkasso, og får profesjonell oppfølging til innkreving og overvåking. Fordelen med egeninkasso er at gebyrer og renter går til deg selv, mens totalkravet blir noe lavere (inkassobyråene har lov til å ta høyere gebyrer), noe som kan føre til at det blir lettere for skyldneren å gjøre opp for seg.

Hva koster det?

Contando henter sitt gebyr fra kunden din. Betales ikke inkassokravet, så får vi heller ikke betalt. Se prislisten for mer informasjon.

Hvordan blir jeg kunde?

Enkelt og greit: Legg inn firmanavnet ditt i bestillingsskjemaet, legg til navn og e-postadresse, og hak av for at du aksepterer vilkårene. Innen neste arbeidsdag får du e-post med brukernavn og passord til kundeportalen din hos oss.

Hva skjer når jeg har blitt kunde?

Du vil innen noen få minutter motta en e-post om at du er registrert som kunde. Innen 24 timer vil du motta en ny e-post med innloggingsinformasjon til den nettbaserte kundeportalen din.

Hvordan sender jeg inn fakturaer?

Du kan registrere saker selv i den nettbaserte kundeportalen du får tilgang til (bildet under). Haster det før du eventuelt har fått innlogging, så kan du sendes e-post til post@contando med kopi av kravgrunnlaget.Har du mange saker kan du laste opp en fil i kundeportalen. Ta kontakt på forhånd slik at vi kan teste at filen du eksporterer passer til datasystemet vårt.

Hva er «kravgrunnlag»?

Kravgrunnlag er i de fleste tilfeller faktura, men det kan også være kontrakt, dom i forliksrådet, tingretten, eller lignende.

Hva skjer når skyldneren har betalt?

Det foretas en avregning i henhold til Contando sin prisliste, og vi overfører deretter penger til bankkontoen din. Regnskapsdokumentasjon for transaksjonen finner du i kundeportalen. Avregning utføres en gang i uka.

Kravet ble betalt direkte til meg, hva gjør jeg?

Logg inn i kundeportalen, søk opp saken og registrer innbetaling.

Innsigelse mot kravet, hva gjør jeg?

Det er ikke lov å sende inkasso på omtvistede saker, så vi kan ikke sende inkasso. Hvis du ønsker kan vi ta saken inn til forliksrådet for mekling.

Kan jeg sende inkassokrav til mindreårige?

Det er lovlig å sende ut inkassokrav rettet mot mindreårige, så lenge det ikke beregnes renter og gebyrer. Les artikkelen vår om inkasso mot barn. Vi sender vanligvis denne typen krav til foreldre eller foresatte, noe som er fullt lovlig.

Hvordan jobber Contando?

Vårt mål er å hjelpe deg som kraveier med å drive inn kravene dine på en ryddig og rask måte. Vi legger vekt på enkel og tydelig kommunikasjon gjennom hele prosessen, der vi behandler skyldnerne med respekt for å sikre et best mulig utfall i hver sak. Vi sender både brev og ringer, og vi følger alltid de etiske retningslinjene bransjen har om hva som er inkassoskikk og hva som ikke er det.

Jeg lurer på hva et spesifikt ord eller begrep betyr!

Selv om vi i Contando vektlegger tydelig kommunikasjon er det fort gjort å møte på fremmedord i en inkassosak. Vi har skrevet denne ordlisten som forhåpentligvis forklarer ordet du lurte på.