Informasjon for skyldnere

Her kan du administrere inkassokravet selv:

Du finner innloggingsinformasjon i inkassobrevet fra Contando.

Spørsmål og svar:

Vil du heller lese informasjon for kreditorer (kraveiere)?

Jeg har mottatt inkassobrev, hva gjør jeg?

Legg inn betalingen i nettbanken på forfallsdato

Hva gjør jeg hvis jeg ikke har penger til å betale?

Ta kontakt med oss på telefon 21 09 59 10 eller post@contando.no. Betaler du ikke innen forfall vil det påløpe ekstra omkostninger. Tar du kontakt kan du be om betalingsutsettelse eller om å få delt opp kravet i flere delbetalinger. Les forøvrig artikkelen vår med gode råd om inkasso og gjeld.

Inkassokravet er feil, jeg har allerede betalt

Send oss kvittering. Vi vil ta ta saken opp med kreditor og avslutte saken

Hva skjer om jeg unnlater å betale?

Hvis du ikke betaler vil kravet bli dyrere, og det vil kunne registres betalingsanmerkning. Saken vil også kunne bli sendt til Namsfogden for tvangsinnkreving, noe som kan føre til pant i bankkonto, trekk i lønn eller trygd og pant i eiendom eller kjøretøy. Leilighet, bil, o.l. vil i verste fall kunne bli tvangssolgt.

Jeg har ikke mottatt faktura

Ta kontakt med oss så sender vi deg fakturakopi.

Jeg ringte dere, men får ikke svar

Våre åpningstider på telefon er kl 09-18 alle hverdager. Vennlisgt sendt e-post til post@contando.no utenfor åpningstiden.

Jeg mener dere bryter «god inkassoskikk»

Vi gjør vårt ytterste for å holde oss til de etiske retningslinjene som er nedfelt for inkassobransjen. Les mer om retningslinjene i artikkelen vår om god inkassoskikk. Hvis du mener vi har gjort noe feil, vil vi gjerne høre fra deg. Forbrukere kan også sende inn en klage til Finansklagenemda Inkasso.

Er det mulig å inngå nedbetalingsplan?

Ja, det er mulig. Ta kontakt så finner vi en løsning.

Jeg er under 18 år og har fått inkassokrav fra dere

Det er lovlig å sende ut inkassokrav rettet mot mindreårige, så lenge det ikke beregnes renter og gebyrer. Les artikkelen vår om inkasso mot barn. Vi addresserer vanligvis inkassosaker mot barn til foreldrene.

Hva er «utenrettslige kostnader»?

Utenrettslige kostnader er straffegebyr for at betaling ikke har skjedd innen forfallsdato. Satsene er lovbestemt og reguleres av staten.

Hva er rettslige kostnader?

Når saken går til rettslig innkreving hos namsfogden, må kraveier betale gebyr for at saken skal behandles. Derfor blir denne kostnaden lagt til på kravet du må betale, i tråd med lovverket.

Hva er forsinkelsesrente?

Forsinkelsesrente er en strafferente du som skyldner må betale hvis betaling ikke har skjedd innen forfallsdato. Satsene er oppdateres av staten hvert halvår.

Hvem er Contando?

Contando er et inkassoforetak som har autorisasjon fra Finanstilsynet for å kunne kreve inn penger fra firmaer og privatpersoner, på vegne av kunder som opplever at deres kunder ikke betaler innen forfall. Vi følger de etiske retningslinjene for god inkassoskikk.

Hva skjer når jeg har betalt?

Når saken er fullt innbetalt vil saken bli avsluttet og en eventuell betalingsanmerkning vil bli slettet. Ønsker du dokumentasjon på at saken er avsluttet tar du kontakt, og vi sender vi deg dette.

Hva betyr dette ordet eller begrepet?

Selv om vi i Contando vektlegger tydelig kommunikasjon er det fort gjort å møte på fremmedord i en inkassosak. Vi har skrevet denne ordlisten som forhåpentligvis forklarer ordet du lurte på.