Inkassoveteran starter Contando

Daglig leder i Contando, Atle Gunnesmo, valgte Conta Group da han startet eget inkassobyrå, fordi han så potensialet i å dra nytte av innovasjonskulturen i konsernet.

Gunnesmo (bildet) er ingen fersking i inkassobransjen, med 25 års fartstid og erfaring fra flere av inkassogigantene.

– Jeg har økonomutdanning fra Trondheims Økonomiske Høyskole, og har jobba flere år både hos Lindorff og Intrum Justitia. I karrieren min har jeg vært innom alle typer inkassosaker, og jobba med mange forskjellige typer kunder, forteller han.

Tidligere i år startet Gunnesmo opp Contando AS, sammen med gründerne fra Chimaera og Conta Systemer, som nå er samlet under samme paraply i Conta Group AS.

Valgfrihet for kundene

Inkassofeltet har mange godt etablerte aktører, men likevel mener Gunnesmo det er rom for en som gjør ting enklere og bedre. Det akter han å gjøre ved å dra nytte av det nyskapende miljøet i Conta Group. Det handler om å gi Conta sine kunder og brukere flere muligheter innenfor samme økosystem.

Bilde av Atle Gunnesmo

Foto: Vegard E. S. Rehaug

Conta har fra før betydelig erfaring med inkasso gjennom egeninkassotjenesten Conta Inkasso, og har mange titalls tusen brukere på de ulike nettbaserte programvaretjenestene sine.

Nyskapningen vil samtidig komme kunder som ikke bruker Conta-tjenestene til gode. Selskapet skal tilby tjenester til alle firmaer på markedet. Til og med privatpersoner kan få prøvd inkassokravene sine hos Contando AS.

Egeninkasso eller tradisjonell inkasso?

Contando er autorisert av Finanstilsynet til å drive inn forfalte pengekrav på vegne av andre, og skal derfor fungere som et alternativ til Conta Inkasso, i tilfeller der det passer kunden bedre. Det gir Conta-brukeren en enda større verktøykasse.

– Gjennom alle kundene og brukerne som Conta og Chimaera har fra før, er det mange der ute som vi kan yte fremmedinkasso for. En Conta Faktura-bruker vil ha muligheten til å benytte seg av både Conta Inkasso for egeninkasso, men også Contando for fremmedinkasso hvis de foretrekker dette.

Nyskapende miljø

Gunnesmo forklarer hvorfor Contando har fortrinn fremfor tradisjonelle inkassobyrå.

– Vi har tatt det tradisjonelle inkassofirmaet og inkassoformen og paret det med Conta Systemer, som utvikler nye og innovative løsninger, som for eksempel Conta Faktura. Vi jobber nå med å koble sammen de to tjenestene. Inkassobransjen er ganske tungrodd og konservativ, og vi befinner oss derfor i en unik posisjon når vi kan dra nytte av den typen samarbeid, forklarer Gunnesmo.

– Conta-gruppen har veldig mange flinke folk under sitt tak, med mange forskjellige ferdigheter, bakgrunner og yrker. Dette kommer godt med, også for Contando sin del.

Gunnesmo er ikke i tvil om at Contando vil være en aktør å regne med i tiden som kommer.

– Om to-tre år regner vi med å være blant de 10 største fremmedinkasso-foretakene i Norge, sier han.

Nyhetsbrev

Få gode tips og nyheter på e-post